Friday, February 7, 2014

lepas gugur n berpantang..

aku ni degil sikit.. pantang pon lebih kurang je....
 tp ais mmg xamik la..
 y paling best skali tu..
sehari selepas gugur tu... hari kuar wad tu aku tibai air kelapa fresh SEBIJI tuu...
nikmat giler aku habiskan..

well lepas seminggu baru aku tau mmg xley minum air kelapa sb nanti ley bengkak urat..
 aku xpasti betul ke x y aku tau mmg hari2 aku sakit perut..

ye la... aku xpasti sb minum air kelapa tu..
tp hr isnin n selasa tu aku buat keje rumah hardcore punye...
kemas2 rumah sampai bersih..
lembik tau..
hr rabu tu aku xley gerak da sb sakit perut..
tp dr hr isnin sampai kamis petang je sakit perut then malam o pagi akan kuar ketul cam daging warne pink..
xtau la ape..
tp hr ni kurang da sikit... smlm kuar besar gak la... mcm selapuk... mgkin uri atau kantung..
tah la... xpe la y penting sume da kuar aku xyah g hosp ag da..

so lam mase ni aku makan jus perawan n bertungku sapu minyak panas je..
 arap xlame lg baik la aku n kering la darah..

P/S: paling xleh blah doc bg mc seminggu je!!!! tensen bile teringat... hr ni da jumaat.. ahad ni da masuk keje.. hr ni jumaat pon darah still kuar... xde hati perut tol doktor tuh... eeeiiihh geram tol bile teringat sal mc... arap sume ok n xde y memudaratkan dah..

pasni set target baru...
nk KURUS, SLIM , n SHANTEK!!!

bab peknen ni.. malas da nk pk...  nt ade rezeki tu bia la datang sendiri secara normal..
 2kali peknen... sampai 5 minggu je problem..
hmmm. keputusan darah nape gugur bulan 3 nih..
 so pasni kite enjoy!!

2 comments:

AJ AidaJohari said...

Sy ni silent reader tieya..sy fhm apa yg tieya alami.tp Jgn putus asa tieya...sy thn lps pernah hamil twins boy smpai 5 bln..start dr week 5 sampai week20 sy bleeding...tieya untung bby belum sempurna dah pergi.sy lahirkan mrk dan melihat mrk gerak dan menangis dlm pangkuan.tp Allah hy bg kesempatan tuh beberapa minit je sblm mrk pergi selamanya..kami redha..4 thn menunggu.tp sy dan hubby xpnh putus asa.kami cuba lg tiap bln.miga tieya dan sy dimurahkan Allah rezeki anak2 soleh solehah.jgn putus asa tau...

TiEyA said...

time kasih sb sudi jd reader sy... tp bagi sy awk lg untung... awk da ade harta y menunggu kt sy... tp sy kali ni 5 5 pon bukan rezeki sy... 2 kali gugur, hilang maybe 6 janin bg sy sia2 sb dorg x dpt jumpa sy kt sane sb xsempat bernyawa... tu je y sy terkilan... peknen janin banyak tp 1 pon xdpt tunggu sy kt syurga... awak da ade da... da dijanjikan dekat sana... tp xpe lah... bukan rezeki sy....jumpa sy di next posting entry... ade cite lg best... hehehe