Tuesday, November 25, 2014

teka-teki bulan november

hye sume..
sory tau lately kurang entry..
bukan pe...
malas menyelubungi...

duk godek blog tgk bulan ni xde post ag.. 
sooo... here i am...

bulan ni sy on clomid 150mg..
amik clomid je..
try la test opk..
penat test xpenah dpt positif.. 
xtau la ambe ni silap ke atau mmg xpandai hahahaha..
so malas nk pk lantak la..

kire2 purata hr bile subur... angaran dlm cd16 hingga cd21..
so dlm mase tu aku kene usaha la untuk besama..
susah jugak nk ajak huby besama..
so last2 aku ase lantak la.. ade rezeki ade la.. aku malas pk..
time subur tu ade gak rase lain2 badan aku tp mmg aku xpasti..
 bile aku subur pon aku xpasti..
aku jangka bulan ni paling awal pon cd35 aku peyed.. 
so ade lg 6 hr sblm cd35..

2 hr lepas xtau la nape badan aku ase lemah gile.. ase nk demam pon ade..
tp xdemam pon.. siap tdo awal mlm tu..
xlarat giler..
smlm pon ase xsedap badan..
3 kali muntah.. xsedap perut.. lemah je.. pastu mlm da ok sikit tp still xkuat mane jugak..

n hr ni perut aku xselesa sangat xtau la nape.. pg td test mmg negetif la..
aku xharap aku peknen..
mgkin sb2 lain aku jd camni..
contohnye mgkin sb aku kene kencing kotor ke..
sb kencing kotor pon simptom2 die camni gak..
muntah. pening n sakit kt ari2.. kencing kerap..
mgking la...
xpon ... masalah hormon..
ye la bulan ni kan makan clomid.. mungkin efek die kot..

n aku harap sangat2 BUKAN peknen luar rahim..
ya Allah.. tolong la... aku ade 1 je lg tiub y aku blh berharap untuk zuriat..
harap2 bukan la..
risau sebab sakit kt ari2 ni kejap sakit kt tiub belah kiri kejap sakit kt belah kanan y xde tiub..
kejap kat tengah2.. n mase tengah taip ni pon ari2 xselesa sangat..
ase nk peyed pon ade..
lau peyed ase cam awal sgt da hr nih..
arap2 xde pape y membimbangkan la..
tolong doakan aku ye..
da 4 tahun kawen..
asenye diri da bersedia.. insya Allah..

nt test lg esk lusa sampai mgu depan selagi xpeyed..
sb lau melarat aku kene p hosp cek nape sakit perut..
penat... hr ni aku penat giler  ase cam sengugut pon ade...
paling best aku nk tunduk pon ase sesak je..
ohhh katil... dimanakah kau tika aku memerlukan..

p/s: mood= pala pening, mual ase nk muntah, perut xselesa, ari2 lagi la xseleesa, peha kebas, betis lenguh, lengan n seluruh badan lengun.. mataku pedih penat... ooohhh... nk tido.... xlarat... =.="

Monday, October 20, 2014

twinkle twinkle litter star of my heart

Twin.....
slalu jd igauan aku sejak kecik ag..
aku sentiasa tertarik dengan twin... aku suke twin...
kakak ipar aku twin...
kawan2 skolah aku ramai y twin...
student2 aku pon twin...

aku penah terbayang jika aku pon ade twin mase kecik dulu...
best nyee....
then aku kenal laki aku... 
aku cite2 la kt mak aku..
"mama, kakak die twin... ade peluang nih sy blh twin.."
wooww.... sblh kawen aku da terbayang twin...
ase cam hidup aku nih die belengu twin je sokmo2...

bile kawen... da masuk 4 tahun da... still xde anak..
twin still terbayang tiap mase...
aku peknen kali pertama ade 2 telor matang.. kemungkinan twin.. 
tp masalah lak bile scan xnampak a.k.a pregnancy aku xjadi..
kali ke 2 pregnant..
2 janin dalam rahim aku.. 1 nampak karung 1 xbape nampak...
n 3 kat dlam tiub...
kembar 5 tuhh!!!!
tp sume xjadi gak.. so pas gugur aku decided nk rest setahun dulu baru plan balik nk peknen..
so rest...

lepas gugur tu.. aku asyik terbayang twin je...
lau 1st twin second pon aku nk twin.. 
aku nk banyak2 anak...
xpe..
semoga Allah permudahkan...
pas gugur tu.. aku de mimpi baby tau... 
mase tu lepas tgk twilight y peknen tuh..
mimpi tu sangat jelas aku ingat...

mimpinye camni...

aku mimpi aku peknen then aku bersalin..
pegang 2 2 kt tangan aku.. 
baby laki twin..
kulitnye putih rambut merah perang.. hensem sangat..
tapi matenye sangat tajam.. agak menakutkan..
then dorang membesar sikit demi sikit...
suke aku..
dr pemantauan aku.. dorang tu siap blh panjat2 langsir lg... dor ade gigi taring..
then dorg nangis nk susu... aku bg la nenen.. tp y pelik dorang xnak belah kiri sume nak belah kanan..
so terpaksa la susukan sorang2..
yang pasti n sangat pasti... dorang menyusu tu sangat terasa puting disedut sampai tertarik2 urat dada aku belah kanan... mmg sangat terasa hokey... 2 2 plak tu rase... tu la 1st time aku tau rase memberi susu dada... it so real walaupon dalam mimpi... sampai terjaga pon aku blh ingat perasaan susu dada diisap.. mase bg susu tu aku leh nampak urat dada aku sb kuatnye dorang menyusu...

well twin..
who knows..
insyaalh... 
aku bersedia... 
walaupon xpasti.. tp org mcm aku ade masalah fertility ni ade kemungkinan tinggi..
nak2 aku makan clomic untuk peknen..
next cycle ni aku nk start clomic..
mane tau peknen tanpa iui.. 
so sblm peknen aku da research da.. 
nk jaga twin camne..
makanan.. baju... permainan... giliran.. penyusuan..
aku bersedia supaya nt dipermudahkan..
amiin..
amiin kan aku ye korang...

madu fantasiku

hari nim ambe brase nop menaip lok waseang..
kisoh pasal madu...
bukan mende... kite xjangka kan mende2 akan datang.. mintak simpang la.. tp da kalau takdir kite kene la ready dr segi fizikal mental dan rohani...

sokmo duk terbayang.... jikalau laki aku kawen lain...

hmm aku ckp ambik lah nok sgt tp mesti menepati syarat2 aku hokey.. lau x aku xterima...

no 1... pas kawen mesti duk skali sebumbung... nk sangat laki aku kene ikut cakap aku sb laki aku hak aku laki ko pon hak aku so ikut aku la.. bilik asing xpe... tp kene tahu la.. laki aku tu bantal peluk aku lau x aku xlena tdo... jangan heran n pelik lok bile time mu tetibe aku masuk bilik mu aku g peluk laki aku... lau mu xwi... ngn2 mu skali aku peluk janji aku lena... haku pedulik hape...

no 2... bab masak... aku suke masak.. masakan aku leh tahan... tugas mu senang je.. kupas bawang atau sedia bahan.. pastu simpan balik barang2 aku gune n masak pastu sedia lauk pauk atas meja.. tu je... nasi mu nanok sokmo... bukan pe aku xsuke main air nih.. nk2 basuh pinggang.. mmg xwahi mane la... xpe a mu ade.. dh mu nok sangat laki aku.. kene ikut la care aku..

no 3.... bab baju... mu tukang basuh baju ngn jemur baju neh... xpe aku lipat...  bab gosok gilir2 a... xpe mu jangan risau aku xmakan org... aku baik..

no 4.... bab agama... tiap kali subuh n magrib mesti jemaah n dengar tazkirah atau mengaji....

no 5... bab anak... anak mu anak aku anak aku ank mu.. masing2 kene jd ibu susuan tau... masing2 kene jaga.. xde istilah sendiri sendiri...

no 6... jangok... mu jangan lebih2 dr aku.. lau aku xjangok mu jangan nok jangok... mesti same... aku xwahi nok kelih heh lebih2 eh...

no 7... perangai... mesti sopan santun... baik.. senyum sokmo.. xdok hasad dengki.. atau hasad nok kongker sorg... tahu la aku wat nape nati... bab tu aku nk kite duk skali.... FYI.... aku bukan la seseorang y boleh dijangka ye... anytime aku leh berubah....

no 8... umo.. mesti muda dr aku atau lebih kecik dr aku... sb aku xwahi mu lebih2 lake dr aku.. susoh aku nok terima mu nati..

lau laki aku wahi mu maknenye aku kene wahi ke mu.. mu jangan pelik.... alu ye nok tdo atas peha mu.. mu jangan pelik aku tdo etep atas peha mu... alu ye peluk mu mu jangan pelik aku peluk mu neh... wane2 mu kene wahi aku... bukan pe... mu jd madu aku a.k.a jd member aku skali.... mane tahu silap ari bulan laki aku tdo bilik aku aku g tdo ngan mu.. doh kamcing ngak dkpon... ingat... sume bende kene share skali.. dh mu nok sangat laki aku maknenye sume skali la mu kene terima pasal hidup kami....y mu kene tahu... dang mu jd madu aku maknenye mu da terikat ngan aku tau... suke ke dok suke ke ade aku kesah....

ibarat kate laki aku la... hok mu hok aku hok aku hok mu hok aku tetap hok aku neh... doh kate nok kongsi sangat kang.... mu kene ingat... maksud kongsi ngn aku tu adalah kongsi semuanya ngan aku JUGAK!!

bab balik kampung pon kene gilir tau.. xdok istilah xadil atau dengki ngn aku.. lau balik umah mak aku mu pon kene ikut... mu jd madu aku maknenye mu pon anok mok ayoh aku.. xde hal.. ayoh mok aku bereh sb koho rama kuage ye....

se ag nk pesan.... td pasal aku.. aku bereh tp... mu kenal ke laki aku???????
aku bet mu xkenal... aku je y tahu.... ape die suke. ape die xsuke.. die makan pe... camne nk handle amarah die... rumit... rumit... good luck la lau nk tackle laki aku neh... lau berjaya tahniah... ingat sblm kawen lain selepas kawen semua reveal... laki aku jenis y sangat sensetif sangat... salah sikit siap la... hahahaha..

y ikhlas,
madu mu a.k.a isteri pertama

p/s.. untung sape jd madu aku hahahaha jage2....