Tuesday, June 26, 2012

cara nk buat kening cantik tanpa perlu mencukurnya

Oklah jom kita tengok bagaimana cara untuk mendapatkan kening idaman anda semua hehehe.


Barang-barang yang di perlukan ialah :


1). Fast Mist - Benda wajib perlu di spray untuk mendapatkan kesegaran kulit wajah.



Concealer stick/pensel - Susah betul nak cari benda ni, akhirnya terjumpa di Guardian. Stick ini sangat penting untuk menyorokkan lebihan kening yang tidak teratur. Tiada benda ni memang tak boleh buat hehehe.



Concealer - Kali ini concealer ini akan digunakan untuk menutupi kesan sapuan concealer stik diatas..




Foundation - Untuk menampakkan kulit muka kita sekata dan Glow serta licin..




Celak kening - Seeloknya carilah pensel kening warna coklat untuk menampakkan kening seperti semulajadi. Jangan guna warna hitam ok, ia akan menampakkan muka kita bertambah garang dan tidak nampak keasliannya.

 


Two way cake powder - Dipakai selepas habis makeup untuk menampakkan muka smooth aje.
*xsemestinya brand diatas sahaja boleh digunakan, brand lain kalau ade n same jenis pon boleh gune..

Cara-caranya ialah :


DSC_0521 - copy

1. Gunakan brush khas untuk sikat kening kita , supaya menampakkan arah mana kening kita itu. Perhatikan gambar diatas, terdapat lebihan kening bukan?


DSC_0523 copy

2. Lukis kening macam mana yang menjadi pilihan anda dengan menggunakan pensel khas untuk kening dan pastikan ianya berwarna coklat tau. Lepas itu, gunakan concealer stick tadi, sapu di bahagian lebihan kening tersebut. Selepas itu ambik concealer dan letakkan diatas concealer stick tadi secara dap..dap.. aje. Ambik foundation dan sapukan dibahagian kening untuk menampakkan warna sekata dan selari dengan kulit muka. Last sekali baru gunakan two way cake powder untuk menampakkan keselarian kulit muka dan bahagian kening tersebut.


DSC_0540 - copy

3. Now nampak seperti dicukurkan??? hehehehe best betul tutorial ni..Korang jangan lupa amalkan tau.

1 comment:

Violet Sofia said...

Ehh... betul la... nampak mcm cukur je... bestnya! Tips yang sangat berguna ni. Nak try la nanti. Hehehe...