Sunday, March 11, 2012

love BFF

thanks all... korNG la supporter aku... jatuh bangun aku korang la.... xtahu lagi mcm mane aku nk balas jasa baik korang sume.....

teringat masa zaman kite sekolah dulu kan.......

it is the best moment in my life that i'll never forget!

macam2 kite harungi bersama2 kan... ingat x yang mase kita gaduh ngan tah tu?? klakarkan... korang duk perang kat luar pasal aku... aku plak sembunyi dalam bilik.... bile tah dah blah baru aku terhegeh2 keluar.... adoyai...........

1 ag yang pasal kite flyover tu (roket) aku, sa, n elly.......
best giler... rancang saje 3 hari.... mcm n g merompak je padahal nk fly jek.. huhuhu.. ms tu nita jd mata kat hstel... ainur xtau p mane ms tu... rancg punya rancang....

1. check time pak guard ronda
2.check time pak guard kunci blok
3. check laluan susur keluar (lalu dikantin, keluar depan blok laki, lalu tepi rumah warden, lalu belakang pondok pak guard, terjun lombong, lalu di kawasan bengkel, then redah padang)
4.check grill muat x nak masuk kalau pak guard da kunci
5. pakaian hitam termasuk kasut

kasut plak xde... ms tu kitorang buat ala2 pencuri pro... check kasut dekat setiap dorm then aim... bile sampai time... buat2 jalan then rembat! lepas tu lari ke bilik port standby kami... okey... lepas sume da settle... tunggu time nak keuar plak.... adoyai....minah2 lepak plak menyibok duk lepak dekat laluan tu... aku da nk terkencing gementar... ala 1st buat hal kan....

tunggu punya tunggu da gelap masuk magrib... orang lain da turun nk g surau.... aku pk ni lah masa yang sesuai... masa dorang ngah beratur nak amik wuduk, kitorang menyusup ke belakang surau... sorang2 berlari ke blok sebelah... ade jugak yang bunyi nampak bayang2 orang ms amik air wuduk malam tu... ala kitorang la tu.... perghhh.....best wo ms tu.... rase mcm ala2 rembo jek... huhuhu... then seterusnya kene panjat pagar berkawat plak dekat blok lame.... blok tu xberpenghuni...

kitorang masa tu da xkesah da pasal hantu ke... pasal ape ke yang penting dapat fly jek.... nasib bek ms panjat keluar tu sume beres..then lari ke dewan makan.... ms tu xde orang... yang ade pon makcik kantin tu pon kat dapur xnampak la lau kitorang lalu pon.... kitorang redah dewan tu sambil berlari sambil tunduk.... penat wo lari sambil tunduk bukan kecik dewan tu... besar wo..... akhirnya sampai ke depan blog laki....dorang pon ngah beratur nk g solat magrib....

lepas kitorang keluar je dari dewan tu terus kitorang sembunyi belakang pasu.... perghhh betul2 mcm spy der...... then sorang2 lari ke rumah warden lepas check line...belakang rumah warden tu jalan blakang pondok pak guard... jalan turun ke lombong... dengan hati2 kat tepi rumah warden tu... cikgu botak marzuki... cikgu paling garang sekali di sekolah tu... laki ke perempuan ke mesti kene luku ngn die.....

dengan hati2 kitorang turun di curam blakang pondok pak guard... kawasan tu penuh dengan daun pokok jati kering so kalau erpijak memang berbunyi..... turun punya turun berbunyi! kitorang kaku sebentar sebab terdengar bunyi gerakan dalam pondok tu... mungkin die dengar ade benda bunyi kot.... kitorang rase xmungkin die tengok sebab kat belakang pondok die tu mmg keras.... kawasan lombong la katakan.... kitorang men redah je... xpeduli dah............ da reda skit baru la kitorang lari dri bawah lombong tu... da la waktu magrib... xtakut langsung lalu dekat tempat paling keras sekali di sekolah tu....then panjat ke belakang pokok n sembunyi di bawah semak atas lombong tu dikawasan rekreasi sebab ade kereta lalu... warden kot... lantak la....

lepas da clear baru kitoang menyberang jalan ke bengkel... mase tu da lega da sebab da xde orang.... last skali kitorang kne redah padang untuk keluar... masa tu member laki da tunggu ngan kete sewa... mmg awal2 da rancang... mula2 pegi bandar machang... makan n tukar baju(bersiap) then xtau nak buat pe ajak p bandar tanah merah plak... berimpit kitorang dalam kete tu ngan bau peluh sebab berlari tadi...

sampai je tanah merah sume kedai da tutup... ala aku pg pon bukan bawak duit pon... mmg boring masa kat luar tu... xtau nak buat pe...then dalam kol 11.15 mlm kitorang balik ke asrama...

ye la... nk tidur mane lagi kalau bukan di asrama... masa balik tu kitorang xguna jalan yang sama masa kuar tu... member laki suh panjat pagar kat dewan makan sebelah ngan pagar kawat yang kitorang panjat td.... tinggi siot pagar tu.... nak panjat tu budak laki jadi tangga bantu kami naik.... sorang2 lompat... kat bawah pagar batu tu tanah cerun then longkang... silap terjun mmg masuk longkang busuk tu... sorang2 terjun then lari ke pagar kawat kitorang keluar td.... sa last rasenya... panjat punya panjat die boleh plak tersangkut pastu bleh plak koyak kat celah kangkang die... besar plak tu... dari tengah sampai hampir je lutut... xpelah... nasib baik masa nak masuk dah...

lepas tu kitorang menyusup macam askar ke blok siap meniarap lagi sebab tangga tempat nak naik tu betul2 berhadapan dengan pondok pak guard.... berdebar sangat masa tu.... then da lepas semua ke grill sorang2 loloskan diri masuk blok... xsilap nisa lekat kat celah tangga tu... klakar plak... cammane bleh lekat padahal petang td dah try llos da ok jek... ni bleh plak lekat... kelam kabut kami.. panik.... akhirnya lepas sume n terus sembunyi naik di aras 1.... fuhhhhhh... 3 saat kitorang lepas lolos diri tu pak guard sampai di bawah blok check.... nasib baik sempat... mmg best habis lah.... nyaris2 je..... mlm tu jugak kitorang hantar kasut.. then masuk tidur.... mlm tu aku tidur smbil senyum puas hati....

sampai sekarang xde orang tahu... hehehe..... continued..

2 comments:

nisa aarisha said...

hahahaha...lawak giler kan sis...
time aku baca entry sis ni,aku da tergelak sorang2....giler betul la

tieya said...

pengalaman yang mmg xbleh dilupakan.... rasenye aku dapat hantu xberkepala lekat kat badan aku tu mgkin sebab kite terjun lombong la malam tu kot... naseb bek da buang....